“Vi fick höjd säkerhet och större frihet”

Vi pratar med Roger Sjödin, IT-controller på Mackmyra

Mackmyra lämnade sin gamla leverantör och IT-miljö med egen hårdvara och gick över till Wycores molnbaserade lösning, vilket gett en betydligt flexiblare IT-miljö och sparat kostnader.

”Wycores molnbaserade lösning har inneburit mer och bättre utrustning till betydligt lägre löpande kostnad. Vi får även en oslagbar kostnadskontroll och slipper också fundera på att köpa ny hårdvara när vi växer” säger Roger Sjödin, IT-controller på Mackmyra.

Mackmyra har sedan starten av bolaget haft en egen IT-miljö som hanterats av en extern leverantör. IT-miljön har bestått av hårdvara, med ett antal servrar och nätverksutrustning placerad i leverantörens kylcontainrar utomhus. Systemmässigt har man utöver det vanliga med mail och lagring även affärs-, beslutsstöd- och säljsystem. För tillverkningsprocessen har man ett separat avancerat produktionssystem.

Flexiblare IT-miljö och stora kostnadsbesparingar 

Mackmyra behövde förbättra sin IT-lösning och stod i valet mellan att uppgradera sin egna klassiska IT-lösning med ny hårdvara och nya licenser, eller att växla spår och ge Wycore förtroendet för totalfunktionsansvaret över en ny helt molnbaserad IT-miljö. Mackmyra valde en ny lösning på Wycores plattform.

”Hade vi inte lagt över detta till Wycore så hade kostnaderna för att investera i nya servers, licenser och konsultinsatser runt detta blivit mycket höga, uppskattningsvis kostnader i miljonklassen. Så till en betydligt lägre totalkostnad får vi nu istället en miljö som följer med och förnyar sig allt eftersom tekniken utvecklas. Och det sparar enormt mycket i upplevelsen som inte riktigt går att mäta i pengar” säger Roger.

Mackmyra har nu ordning och reda i sin IT-miljö med en driftssäker lösning som är skalbar och framtidssäkrad, eftersom allt nytt på ett enkelt sätt adderas i den nya lösningen. Man har kontroll över sina IT-kostnader eftersom man abonnerar på lösningen med en fast månadsavgift, och behöver själv inte investera i hårdvara. Den nya lösningen har även inneburit kostnadsbesparingar, bland annat en närmast total eliminering av konsultinsatser för driftsmiljön. ”Vi vill inte bekymra oss om servrar eller licenser. Nu köper vi den kapaciteten som behövs och när den behövs”

”Administrationsmässigt är Wycore unika i möjligheten att administrera användarna och tilldela program och licenser. Som administratör har du tydliga verktyg och publicerar bara det användarna ska kunna använda. Wycore ger höjd säkerhet och mer frihet.” säger Roger.

Genom att i stor sett eliminera kostnader för konsultinsatser på driftmiljön kan de nu utveckla och förnya andra viktiga funktioner som ger ökad kundnytta. ”Det är en skön känsla att kunna öka säkerheten för bolaget och samtidigt fokusera på att driva utveckling istället för drift” säger Roger.

Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Bolaget har cirka 40 anställda och försäljning i ett antal länder. Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North.

Kundcase-Mackmyra

www.wycore.com – info@wycore.com – 08 – 33 12 00

Vi tror på kraften i digital frihet. Bakom varje digital enhet finns en människa med förmågan att bidra till utveckling och tillväxt. Genom att leverera digital frihet hjälper vi våra kunder att skapa bestående värden för sin verksamhet. Med användaren i fokus har vi sedan 2008 utvecklat och levererat molnbaserade skrivbord genom tekniskt briljanta lösningar.