Lindqvist Bygg tecknar avtal med Wycore

Lindqvist Bygg är ett modernt och miljömedvetet byggföretag verksamma inom nyproduktion och ombyggnad. Deras huvudsakliga marknad är Storstockholm där de är en av de ledande aktörerna. Sedan starten 1994 har de genomfört ca 1 600 projekt åt sina beställare. De har en stor del av sina cirka 100 medarbetare ute på byggarbetsplatser vilket gör dem extra beroende av god uppkoppling och tillgänglighet. Lindqvist Bygg arbetar efter ledorden långsiktighet och förtroende vilket passar väl in med Wycores värderingar.

Lindqvist Bygg ingår tillsammans med bolagen Nicator och MFS Fastighetsservice i koncernen Växjö Entreprenad.

Lämnar egna servrar

Lindqvist Bygg avvecklar sina egna servrar som garantimässigt gick ut och var i sluttampen av sin funktion. ”Vi visste att vi ville ha funktions-IT, det ska bara funka, vi vill inte hålla på själva.” säger Göran P Larson, VD på Lindqvist Bygg. ”Vår kraftiga tillväxt skapar olika ökande behov och krav. Ledningen i koncernen har gjort ett strategiskt val att IT-funktionen är en affärskritisk funktion där användarvänlighet, stabilitet, kostnadskontroll, tillgänglighet och säkerhet, är högprioriterat.”

Det fanns också en trygghet i att Wycore levererar till branschkollegan Ebab. Lindqvist Bygg stämde möte med Ebab som bekräftade att Wycore förstod verksamheten och dess behov.  ”Vi har ingen ambition att vara experimentella inom IT, vi måste känna en trygghet i systemen” säger Göran ”Men med Wycore kände vi också att vi tog ett steg framåt, vi blev mer moderna på ett tryggt sätt helt enkelt.”

Uppkoppling som funkar

Något som är klassiskt för byggbranschen är att man tampas med dålig uppkoppling på byggena. ”Det blir struligt med VPN-tunnlar hit och dit. Det fick vi ordning på nu med Wycores lösning. Det blev tillgängligt och användarvänligt.” säger Göran.

”Nu har vi ett system som funkar, vi har god uppkoppling på våra byggarbetsplatser, högre driftsäkerhet än med egna servrar och ordning och reda på program, användare och licenser. Vi är moderna och mer attraktiva som arbetsgivare i samband med att vi erbjuder ett bekymmersfritt system som ger frihet till användaren. Och vi behöver inte hålla på med varken support eller drift. Det bara funkar.”

– Vi är glada över att få hjälpa dem med en modern, säker, kostnadseffektiv och framtidssäkrad lösning, säger John Lybäck, vd för Wycore.

Läs mer…

Recent Posts